Unge korsangere møter Akademi Haydn

«Akademi Haydn»

Et av de større prosjektene som Furestiftelsen støttet med 2013-midler, er et pedagogisk samarbeidsprosjekt mellom Ung i Kor, Ensemble Allegria, Det Norske Blåseensemble, Det Norske Solistkor og Grete Pedersen. Prosjektet skal resultere i tre konsertfremføringer høsten 2014 av Josef Haydn: ”Skapelsen” (orig. ”Die Schöpfung” 1799).

Profesjonelle korsangere og amatører, voksne og unge skal samarbeide om innstudering og fremføring. Barnekorene Majorstuen barne- og ungdomskor og Holmlia barne- og ungdomskor deltar. I tillegg arbeides det med å starte opp et nytt guttekor i Moss. Unge korsangere vil få opplæring av profesjonelle sangere fra Det Norske Solistkor, og opplæringsfasen vil ha like stor betydning som sluttresultatet.

Forfatteren Paal-Helge Haugen vil gjendikte teksten til norsk, noe som er i tråd med praksisen i årene etter urfremføringen. Fremføringer ble raskt gjort på tysk, engelsk, fransk, russisk, tsjekkisk, italiensk, dansk og svensk. Verket ble brukt av disse nasjonene til å bygge nasjonal identitet. På denne bakgrunn vil prosjektet bli knyttet opp til Grunnlovsjubileet 2014.

Filmskaperen Mona Hoel har meldt sin interesse for å dokumentere prosessen og konsertserien.

Konsertene finner sted i Oslo, Universitetets Aula 22. og 24. oktober – og i Moss, 23. oktober

Les mer om Det Norske Solistkor.